Meny

Oppgradere interiørlyset til LED i bobilen

Karl Richard Dybvik
23/07/2020
I denne bobilen var det forferdelig lys på det ene rommet og på badet. Det var små og dårlige G4 halogen lamper, som lyste veldig dårlig. La oss oppgradere interiørlyset til LED i bobilen og se hva som skjer!

Elendig halogenlys i utgangspunktet

Oppgradere interiørlyset til LED i båtI gangen var taklampen på usle 10w G4 halogen. Knapt nok lys til å se om det er sokker eller truser du tar ut av skapet. På badet var det hele 20w halogen, wow! Nei egentlig ikke wow. Egentlig ikke nok til å se tingene i hjørnet eller hvordan du egentlig ser ut i ansiktet. Ikke nok lys til å se om ungene har brukt tannbørsten din til å vaske doen eller ikke. Vi må ta grep. Det er på tide å oppgradere interiørlyset til LED i bobilen.

Det handler om å få bedre lys i bobilen

Det handler ikke så mye om å spare strøm, i hvert fall ikke med lampen vi bruker i denne artikkelen. For den er ganske kraftig, hele 1780 lumen. Det er over 12 ganger sterkere enn den originale 10w G4 pæra den erstatter. Se for deg å montere 12 lamper i taket! Det høres jo kanskje i overkant mye ut? Både ja og nei. De gangene du trenger så mye lys, vil du lovprise 1780 lumen. De gangene du føler dette blir for mye kan du dimme lampen 3 ganger med den lekre touchbryteren. 24w er også over dobbelt av originalt strømforbruk, men nå er ikke lampen på badet noe som skal være påslått til enhver tid heller, så det er ingen strømtyv. Dette er et viktig argument. 

Vekk med det originale lampen og inn med LED!

Vi fjerner først den originale lampen. Den sitter i 2 skruer i taktrekket og er enkel å ta bort. Bak denne befinner det seg to ledere, pluss og minus. Veldig enkelt. Disse to har konstant strøm, så det passer perfekt at den nye LED lampen har innebygget touchbryter. Vi legger også merke til at bak lampen er taktrekket svidd! Det er fra varmgangen fra den ekle 10w halogenpæra. Slike pærer blir veldig varme og er en brannfare. Godt å få byttet den!

Tid for å koble LED-lampen

Det er veldig enkelt. Det er jo bare pluss og minus. Men vi bruker litt ekstra tid og tar ned taktrekket, for å få inn ledningene og skjult dem godt. Dermed blir ikke noen ledninger synlige på den nye lekre LED-lampen.

Skru fast og teste den nye LED-lykten til bobil

Vi skjuler kabler og ledninger bak lykten og vi skrur fast lampen med 3 medfølgende skruer. Den sitter godt fast i taket. Nå er det tid for å klemme på det hvite dekselet som følger med. Pass på - når dekselet er på plass, så sitter det knallsterkt. Så vær sikker på at du er fornøyd før du smekker på dekselet til LED-lyset.

Hvordan blir resultatet med lys oppgradert til LED?

Fytti katta! Dette ble jo helt fantastisk bra. Nå blir både ungene og kona fornøyd. Her er det uendelige mengder lys. Nok til å finne klær, nok til å rydde og nok for ungene å leke. På badet er det skinnene sterkt. På kvelden velger jeg å dimme lampen ned to hakk og det føles perfekt. 

En stor bonus - den opplyste svakt skinnende blå touchbryteren. Den fungerer helt fantastisk når du skal på toalettet midt på natta. Du klarer å fomle deg frem i mørket og finner veien ut og inn på toalettet, uten å skalle deg i taket eller vekke hele bobilen.

Passer også perfekt i original chrome deksel

Bare en observasjon, men denne LED lampen passet perfekt inn i det runde chrome-dekselet som satt på den originale lampen. Vi valgte å ikke gå for denne løsningen, for den hvite lampen gikk fint i ett med interiøret. 

Se Lumen LED interiørlys her.

Lukk
999 kr gjenstår til gratis frakt