Meny

Personvernerklæring

Behandling av personopplysninger på Ekstralys.no

Ekstralys.no tar personvern på alvor og vi vil behandle dine personopplysninger etter de lover og regler som gjelder for behandling av personopplysninger og dine rettigheter. I denne personvernerklæringen gjør vi rede for hvordan personopplysninger samles inn og behandles på når du som bruker og kunde handler i butikken vår.

Behandling av personopplysninger

Personopplysninger som samles inn og behandles på Ekstralys.no er kontaktopplysninger som navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer. I tillegg behandler vi opplysninger tilknyttet deg og dine aktiviteter på Ekstralys.no, som for eksempel kjøp du foretar, kontakt du har med oss via e-post/telefon og eventuelt retur (reklamasjon, bytte ol.)

Vi behandler dine personopplysninger hovedsakelig for å sende deg produkter du har bestilt. I tillegg behandler vi personopplysninger når du kontakter oss for råd, oppfølgning og spørsmål. Vi vil da behandle de opplysninger du gir oss, men vi lagrer kun de opplysninger vi trenger for å hjelpe deg videre. Dette betyr at all informasjon som ikke er relevant for det formål som skal oppfylles ikke vil bli lagret eller behandlet på noen måte.

Når du foretar en bestilling, etableres det en kundeprofil hos oss. Vi behandler da de opplysninger du oppgir, som kontaktopplysninger og kjøpshistorikk som er nødvendige for å kunne behandle din ordre og levere varene til deg.

Ved reklamasjon på varer, reparasjon eller omlevering, vil dine kontaktopplysninger bli behandlet for å kunne registrere reklamasjonen og gjennomføre reparasjon eller omlevering.

Ovennevnte personopplysninger behandles på grunnlag av GDPR artikkel 6 (1) b), dvs. for at vi skal kunne oppfylle en avtale med den registrerte (med deg som kunde).

Vi behandler også opplysninger i tilknytning til deg for å oppfylle våre rettslige forpliktelser, etter GDPR artikkel 6 (1) c) som vi plikter å oppfylle etter regnskaps- og kjøpslovgivningen.

For at vi skal kunne videreutvikle Ekstralys.no og tilby bedre løsninger og tjenester for deg som kundene, må det innhentes statistikk om trafikk, kjøp og atferd. Dette er også nødvendig for å kunne iverksette tiltak for å unngå svindel. Det vil så langt som mulig benyttes anonymiserte data for dette formålet. Av sikkerhetshensyn registreres og oppbevares også IP-adressen som er benyttet for å registrere bestillingen og av sikkerhetshensyn. De her nevnte opplysningene vil behandles etter GDPR artikkel 6 (1) f), dvs. at vi har en berettiget interesse av å behandle opplysningene.

Kortnummer oppbevares ikke av Ekstralys.no og alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Disse vil da være behandlingsansvarlig, og må kontaktes for deres behandling av personopplysninger.

Hvis du ønsker å inngå avtale om forbrukerfinansiering, må du samtykke til at kredittinstitusjon utfører en kredittsjekk basert på fødselsnummeret ditt. Når du inngår en finansieringsavtale, vil denne informasjonen kun lagres hos kredittinstitusjon frem til lånet er avsluttet. Fødselsnummeret er påkrevet for rapportering til ligningsmyndighetene. Etter at lånet er avsluttet blir kredittopplysningene anonymisert og kun brukt for statistikk.

Utlevering av personopplysninger

Ekstralys.no selger, bytter eller videreformidler ikke personopplysninger til tredjepart..

Av de som mottar personopplysninger av oss for å betjene dine bestillinger, er Posten, PostNord og Klarna. Det er kun mottakerens navn, adresse (eventuelt utleveringssted om dette avviker fra adressen), e-postadresse og telefonnummer som utleveres i denne forbindelse. PostNord og Bring opptrer selvstendig som behandlingsansvarlig og behandler dine personopplysninger på en riktig måte i forhold til personvernregelverket. Som nevnt over, er Klarna som kredittinstitusjon pålagt å be om ditt personnummer for å tilby deg forbrukerfinansiering. Det er fullt mulig å handle på Ekstralys.no uten å oppgi personnummer. Du må da betale med postoppkrav, bank- eller kredittkort. Du kan også betale med kort hos oss hvis du ønsker å hente varene på vårt lager i Spangereid. Opplysningene slettes når det ikke er formål for å beholde de ytterligere.

Oversikt over servicepartnere som behandler personopplysninger for å behandle ordre fra deg som kunde

Oppbevaring og sletting av personopplysninger

Personopplysninger som vi har mottatt av deg eller på andre måter, vil kun oppbevares så lenge vi har behov for å oppbevare opplysningene. Opplysningene blir deretter sikkert slettet.

Oppbevaring av personopplysninger knyttet til ordrehistorikk oppbevares for å oppfylle pliktene vi har til å ha regnskapsdokumentasjon (normalt 5 år) og for å sikre dine rettigheter for garanti og reklamasjon på produkter du har kjøpt av oss.  Vi er opptatt av at produktene du får og tjenestene vi yter skal fungere lenge og vi har en rekke produkter med 5 år og helt opp til 23 års garanti. Vi har behov for å lagre opplysninger om ditt kjøp slik at du har mulighet å foreta en eventuell reklamasjon i etterkant av kjøpet. Andre eksempel kan være ved tilbakekalling av vare med feil som må for din egen sikkerhet byttes og uten lagret informasjon vil vi da ikke ha mulighet å nå ut til deg. Det vil si at vi ikke løpende sletter opplysninger om deg og ditt kjøp, nettopp for å sikre deg og ditt kjøp.

Dine rettigheter ved behandling av personopplysninger

På Ekstralys.no håndteres personopplysninger på en kryptert og sikker måte. Vi respekterer ditt personvern, men vi har behov for å behandle dine personopplysninger for å betjene deg med bl.a. sende deg de produkter du bestiller.

Rettighetene du har knyttet til behandlingen av personopplysninger på Ekstralys.no, er bl.a. følgende:

  • Rett til informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler om deg og innsyn i dine personopplysninger. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene.
  • Rett til å kreve retting eller sletting av dine personopplysninger. Vi kan ikke slette dine personopplysninger om vi er forpliktet til å oppbevare opplysningene etter lovgivning eller andre forpliktelser, som etter dine reklamasjonsrettigheter eller våre plikter til å oppbevare regnskapsmateriell.

Mener du at dine personopplysninger ikke behandles som beskrevet her eller som pålagt i lover og regler, kan du til enhver tid klage til Datatilsynet.

Mer informasjon om dine rettigheter, finner du hos Datatilsynet.

Sikring av personopplysninger

Ekstralys.no har strenge rutiner og tiltak for å sikre dine personopplysninger. Opplysninger vil kun utleveres/overføres til andre på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.

Ekstralys.no bruker HTTPS kommunikasjon (HTTP over TLS / HTTP over SSL / HTTP Secure) for kryptert og sikker overføringen av data mellom deg og oss.

E-post markedsføring

Nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev til alle som måtte ønske å motta dette. Det er fullstendig frivillig og vi sender deg ikke dette uten at du har gitt klart samtykke til å motta nyhetsbrevet. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet, hvis du på et senere tidspunkt ikke ønsker å motta det. Det gjøres ved å klikke på “Meld av nyhetsbrev” i bunnen av eposten du mottok, eller ved å kontakte oss.

Vi ønsker at våre nyhetsbrev skal oppleves som relevante og verdifulle for deg. Vi bruker den informasjonen vi til enhver tid har om deg til å tilpasse nyhetsbrevene slik at tilbudene og innholdet blir mest mulig interessant og relevant. Dette kan for eksempel være navn og interesseområder, dersom du har oppgitt dette, ordredata eller webhistorikk.

Vi tror at nyhetsbrev med tilpasset innhold er vinn-vinn, fordi vi f.eks. kan belønne engasjerte følgere med eksklusive tilbud og rabattkoder. Vi sporer annonser og innhold slik at vi kan se hva som har engasjert deg, og tilpasser videre nyhetsbrevene og tilbudene etter dine interesser.

Øvrig kontakt på e-post

Vi kan sende en såkalt “glemt-handlekurv”-epost til deg dersom du har gitt oss din epostadresse da vi tolker deg som forbruker dit hen at du har legitim interesse av å bli påminnet dette ettersom du allerede har gjort en aktiv handling i forhold til å begynne på et kjøp hos oss. Du kan melde deg av denne tjenesten når det måtte passe.

Vi vil også kun kontakte deg med markedsføringshenvendelser på SMS dersom du har samtykket til dette.

Vi vil også kontakte deg på din epost dersom vi mener det er noe relatert til din ordre eller ditt produkt som trenger oppmerksomhet, uavhengig om du har samtykket til nyhetsbrevet. Et eksempel på dette, kan for eksempel være tilbakekalling av produkt med feil.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Ekstralys.no ønsker alltid å gi kundene den beste opplevelsen før, under og etter en handel. Derfor brukes det informasjonskapsler (cookies), som er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, nettbrett eller telefon for å optimere brukeropplevelsen på Ekstralys.no

Cookies brukes for å tilpasse innholdet på nettsiden basert på hva du har sett på hos oss, samt å legge til rette for funksjonalitet som besøkshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring. Vi kan også bruke denne informasjonen for å tilpasse annonser fra Ekstralys.no vist på andre websider.

Ekstralys.no bruker sikre og anerkjente leverandører til trafikk- og handelsanalyse og hvilke cookies de trenger, vil endres over tid. Våre autoriserte leverandører garanterer mot uautorisert tilgang, videreformidling og bruk av slik informasjon.

Cookies som benyttes på Ekstralys.no

Ønsker du en full kontroll over dine cookies og en liste over alle cookies som brukes på Ekstralys.no og deres utløpsdato, samt mulighet til å slette de ulike cookies anbefaler vi nettlesertillegget EditThisCookie (chrome)   Likevel anbefaler vi ikke å blokkere cookies, da vil sentrale deler av nettsiden ikke virke og kjøpsopplevelsen din vil være dårligere enn med cookies.

Påkrevde tjenester og cookies som brukes til det formål

  • Cookies som nettbutikken (Magento) oppretter for å lagre innholdet i handlevognen gjennom besøket
  • Cookies som nettbutikken oppretter for å holde deg innlogget (om du logger inn med din bruker)

Du kan fjerne deg fra interessebasert markedsføring via følgende nettsteder: NAI consumer opt-out page og DAA opt-out page. Dette vil ikke fjerne annonser, men det blokkerer muligheten for at vi kan vise annonser til personer som har besøkt Ekstralys.no. Merk at disse tjenestene i seg selv krever cookies for å huske at du har benyttet deg av denne reservasjonen.

Her kan du reservere deg mot cookies fra våre databehandlere enkeltvis

Funksjonelle tjenester og deres eventuelle cookies

  • Livechat/freshdesk — Vi benytter chat til å kommunisere med deg på våre nettsider dersom du har behov for hjelp eller råd i forbindelse med din handel. Du vil bli bedt om å oppgi ditt navn og din e-post adresse når du kontakter oss. Les om Freshdesks GDPR policy her
  • Nosto — Vi benytter Nosto til å personalisere innhold i butikken og gi deg anbefalninger om hvilke produkter du kan være interessert i basert på tidligere kjøp og produktvisninger. Nosto sender deg også en e-post dersom du forlater en handlekurv som inneholder varer og minner deg på dette. Les Nosto sin personvernerklæring her
  • Google Analytics — Vi bruker Google Analytics til å analysere webtrafikk, måling av ytelse og oppfølging av effektivitet på kampanjer. Vi samler eller lagrer ikke persondata gjennom Google Analytics, kun analyse av anonymiserte data. Les Google sin personvernerklæring her.
  • Hotjar — Vi benytter Hotjar til å forbedre brukeropplevelsen i butikken. Hotjar samler inn anonymiserte brukerdata og brukermønster, ved hjelp av informasjon fra hvordan du navigerer i butikken og sider du besøker. Les Hotjar sin personvernerklæring her.
  • Google Optimize — Vi benytter Google Optimize til A/B-testing på Ekstralys.no. Dette hjelper oss til å avgjøre hvilke varianter av ulike løsninger som fungerer best. Les Google sin personvernerklæring her.

Markedsføringstjenester og deres eventuelle cookies

  • Mailchimp — Vi bruker Mailchimp til e-post markedsføring og utsendelse av nyhetsbrev til kunder som har samtykket til dette. Mailchimp kan bruke cookies for å gi deg personlig tilpasset nyhetsbrev.  Les Mailchimp sin personvernerklæring her.
  • Criteo — Vi benytter Criteo til å plassere målrettede og relevante annonser til deg. Criteo er et dynamisk retargeting verktøy som gir deg relevante annonser basert på ditt brukermønster. Les Criteo sin personvernerklæring her.
  • Google Adwords, Google Display Network og Doubleclick — Vi bruker annonseringsprodukter fra Google som betyr at vi kan målrette budskap basert på ditt tidligere adferdsmønster i butikken samt demografiske data som kjønn, alder og interesser. Dette er data som ikke kan spore tilbake til deg. Les Google sin personvernerklæring her
  • Bing Ads — Vi bruker annonseringsprodukter fra Bing som betyr at vi kan målrette budskap basert på ditt tidligere adferdsmønster i butikken samt demografiske data som kjønn, alder og interesser. Dette er data som ikke kan spore tilbake til deg. Les Microsoft sin personvernerklæring her
  • Facebook Ads – Vi bruker annonseringsprodukter fra Facebook som betyr at vi kan målrette budskap basert på ditt tidligere adferdsmønster i butikken samt demografiske data som kjønn, alder og interesser. Dette er data som ikke kan spore tilbake til deg. Les Facebook sin personvernerklæring her

Webanalyse

Vi samler inn og oppbevarer loggdata hos eksterne leverandører (som Google Analytics) om eksempelvis hvilke innlegg, sider, produktkategorier og produkter som søkes og kikkes på. Dette for å kunne lære hva brukerne våre er opptatt av, for å forbedre innhold, produktutvalg og tilbud. Denne informasjonen benyttes også for å kunne gjøre det mulig å vise deg relaterte produkter, eller sende deg relaterte og relevante tilbud (kun dersom du eksplisitt har bedt om dette). Informasjonen benyttes også for å produsere trafikkstatistikker for bl.a. kapasitetsplanlegging. Det behandles ikke personopplysninger ved bruk av Google Analytics, og din IP-adresse vil anonymiseres.

Ansvarlig for behandling av personopplysningene

Ekstralys AS

Gare Næringspark 4

4521 Lindesnes

Orgnr.: 916503555

Telefon: 9777 8000

personvern@ekstralys.no

https://www.ekstralys.no

Lukk
999 kr gjenstår til gratis frakt