Laster...

LED fjernlys til din bil

 

LED fjernlys og ekstralys gir føreren bedre sikt og kan spare dyrebar tid, slik at føreren raskere kan reagere når trafikksituasjonen endrer seg. Dette er sekunder som kan være avgjørende for sikkerheten og kan avverge en potensiell ulykke. 

Ekstralys, tusenmetere eller LED-bar finner du hos Ekstralys. LED ekstralys til bilen er det absolutt kraftigste man kan få. Du får ekstralys fra både Rigid og Lazer som lyser mer enn 2 km med ufattelig lysstyrke og lumen. Vi har mange ekstralys som er e-merket og godkjent. Godt lys er viktig for å se og bli sett av andre i trafikken og blant annet LED fjernlys til din bil gir økt sikkerhet. Godt lys gir rett og slett økt sikkerhet og trivsel bak rattet, men mange biler kommer med for dårlig lys originalt. Enkle oppgraderinger på din bil som et pærebytte kan gi markant bedre nærlys og fjernlys. Ekstralys.no har fjernlys, markeringslys, skiltlys, parklys, hovedlys og alt av LED lys til din bil. LED fjernlys til bil og motorsykkel øker i popularitet. Dette ser ikke bare veldig bra ut, men gjør det også mye tryggere for deg i trafikken. Her kan du se 3 gode tips til LED fjernlys til din bil.

Hvorfor er det viktig med bra fjernlys på bilen?

Bedre lys gir økt sikkerhet i trafikken av mange grunner. Både fordi du ser bedre, men også fordi du blir bedre sett av andre trafikanter. Bedre lys hjelper deg å raskere få øye på dyr eller andre ting som kan gjemme seg i veikanten. Et blåhvitt lys på bilen ser ikke bare bra ut. Øyet har celler som er følsomme for blått lys, som signaliserer til hjernen at det er dagtid og du blir mer våken. Du vil derfor bli mindre trøtt når du kjører på kveldstid.

Kjører du for eksempel i 100 km i timen så har du en bremselengde på ca 50 meter på et normalt føre. Tenk hva 50 meter ekstra kastelengde kan gjøre hvis du plutselig må bråbremse?

Hos Ekstralys.no finner du produkter som gir deg bedre lys og økt sikkerhet, og i denne artikkelen kan du lese mer om 5 supre triks for bedre fjernlys på bilen.

Montere LED fjernlys på bilen

Den beste måten man kan oppgradere fjernlysene på bilen, er ved å montere LED ekstralys på bilen. Enten runde LED fjernlys til din bil, også kalt LED tusenmetere, eller en LED-bar. Det gir en helt annen effekt enn hva man kan få i originale lykter selv med oppgradering av pærene til xenon eller LED. Vi har satt sammen ferdige LED fjernlys pakker så det skal være enkelt å få med det du trenger for montering av ekstralys på din bil. Se våre LED fjernlys pakker her.

Når høsten og vinteren er her og det blir stadig mørkere og man får behov for bedre lys på bilen. Monterer du LED fjernlys på bilen din blir mørketiden straks lysere – bokstavelig talt. Med godt lys blir kjøringen mer behagelig, mindre slitsom og ikke minst tryggere. Du øker sjansen for å se fotgjengere som ikke bruker refleks, dyr langs veien og andre farer som lurer i mørket som du ikke ville sett eller oppdaget på dårlige lys på bilen din. Det er relativt enkelt å montere LED ekstralys selv, og det er ikke så vanskelig som mange kanskje tror at det er. Er man litt teknisk og handy vil man klare dette fint hjemme selv i garasjen. Ekstralys har laget en video hvor vi viser eksempler på de vanligste monteringsløsningene for montering av LED fjernlys på bil. Denne filmen kan du se her: Hvordan montere LED fjernlys. Vi har også laget en guide på hvordan du skal koble opp LED-bar og ekstralys på bilen. Den kan du se her: Koblingsskjema ekstralys - Vår guide til hvordan koble ekstra LED fjernlys. Hvis du trenger råd og veiledning med tanke på monteringsløsninger eller oppkobling, så er det bare å kontakte oss på kundesupport hos Ekstralys. Vi er her for å hjelpe deg. Du kan også lese denne artikkelen om å velge riktig LED fjernlys til din bil.

Styrestrømsgiver Ekstralys - en guide til canbus, canm8, XBB og Modernum. 

Har du noen gang spurt deg selv: Hvordan får jeg styrestrøm til en bil med LED eller xenon hovedlys? Det høres sikkert komplisert ut med canbus. Men i prinsipp henter vi styrestrøm til ekstralys på alle biler på markedet. Ofte klarer du å hente ut signalet via ledningen inn på lykten, men den mest brukte måten er å bruke en canbus styrestrømgiver eller et canbus relé. Dette er kort fortalt en boks som lytter til bilens signaler og leser ut når bilen sender signaler til fjernlysene. Dette signalet oversetter den og gir en styring til et vanlig fjernlys rele, slik at du kan gi LED-baren eller ekstralysene dine strøm. Det er ikke vanskelig. Vi har laget en full guide til Styrestrømsgiver ekstralys og LED fjernlys.

Rigid SR20 kombo LED-bar

Vi pleier å si at med Rigid SR20 LED Fjernlys vil man alltid bli fornøyd da man får det perfekte lysbildet. Denne LED-baren har lenge vært en bestselger hos oss. Man får et kombinert lysbilde med en sterkere “spot” i midten som gir deg en kastelengde på hele 837 meter slik at man får fokuset fremover som man bør, og samtidig får man en utrolig bredde i lyset med god sikt ut mot grøftekantene. Perfekt for at man skal oppdage eventuelle dyr og farer som kan komme fra kantene i tide. Rigid SR20 har det perfekte lysbildet for norske varierte veier. Samme om man kjører på svingete veier, landeveier eller i fjell- og skogsområder.

Rigid SR20 LED fjernlys er en legende

Legendariske Rigid er selve bautaen innen LED fjernlys. De lager LED-lys som alle forsøker å måle seg mot. De er innovatøren og pioneren i bransjen og lager noen fantastiske og virkelig robuste lykter. Produsert i USA og oser av kvalitet. Rigid selges med 5 års garanti til både bedrift og privat. Her kan du lese litt angående montering av SR20: Innfelt montering av Rigid SR20 LED fjernlys.


Lazer Linear 18 Elite LED fjernlys

Lazer Linear 18 Elite er en smal, diskret og utrolig kraftig LED-bar som gir sterkt lys allover. Her får du et ekstremt kraftig fjernlys med kombinert lysbilde som kaster lyset hele 975 meter og dekker hele veibanen. Den er smal og diskret og bygger bare 4 cm, slik at den er perfekt å felle inn om du ønsker en diskret montering på bilen din. Høy effekt, kombinert lysbilde og meget pent design er tre gode grunner for å velge nettopp denne LED-baren fra Lazer som vil gi deg et fantastisk sterkt lys over hele veibanen. Les mer om denne fantastiske LED-baren her: Lazer Linear18 Elite LED fjernlys.

Vi har også gjort en sammenligning av Rigid SR20 og Lazer Linear18 LED fjernlys.

Lazer LED lykter – heftige LED fjernlys til din bil

Lazer Lamps produseres i England og de er kjente for å lage godkjente, e-merkede og referanse merkede LED-barer og LED ekstralys som lyser hinsides godt. Mange kjenner kanskje Lazer fra sin satsing innen motorsport, med gromme panserkit og enorme lyskastere. Alle produktene fra Lazer leveres med 5 års garanti til både bedrift og privat.

Lazer Linear 18 Elite LED fjernlys med intelligent fjernlys

Lazer Linear 18 Elite har lenge vært den mest populære lampen til Lazer, og med god grunn. Med denne nye versjonen øker Lazer lysstyrken til hele 18000 lumen og kastelengden til over en kilometer. Men de beholder størrelsen, designet og det gode lysbildet Lazer Linear 18 Elite er kjent for. Det viktigste tilskuddet er den innovative og markedsledende teknologien, Intelligent fjernlys. I tillegg til alt dette er Lazer Linear 18 Elite fortsatt godkjent, og kan brukes lovlig på vei. Mange har opplevd LED matrix-systemer på nyere biler som automatisk justerer lysbildet under kjøringen. Lazer har tatt det beste fra disse systemene, og optimalisert det for ekstralys. Med Lazer sin nærlysassistent har lampen to moduser. Den første modusen er for fullt fjernlys med maksimal lysstyrke. Dette styres som et vanlig ekstralys med manuell opp- og nedblending. Når du blender ned fjernlyset vil den andre modusen, som er nærlysassistenten, aktiveres automatisk. I denne modusen lyser deler av lampen med en lysstyrke på 4320 lumen for å hjelpe nærlyset ditt. Uten å forårsake blending for andre bilister. I tillegg vil lampen automatisk blende ned deler av lysbildet for motgående biler. Og den blender automatisk opp når bilen har passert. Når bilen har passert kan du manuelt blende opp fjernlyset til lampen for maksimal lysstyrke. For optimal effekt er det anbefalt å ikke montere lampen høyere enn 1 meter fra bakkenivå.

Les mer om denne fantastiske LED-baren og se vår test her: Lazer Linear 18 Elite LED fjernlys montering.


Runde LED fjernlys - tusenmetere

Selv om LED-barer har blitt en stor hit på fjernlys-markedet, så er det fortsatt mange som ønsker runde LED fjernlys. En rund lykt gir det tradisjonelle utseendet og det burde ikke gå utover hvor godt fjernlys man kan få på bilen. Med Lumen Cyclops9 LED lykter får du både det runde klassiske utseende, men også en lysstyrke som virkelig gjør mørkekjøringen til en fryd. Cyclops9 har en fin størrelse som passer til så og si alle biler og har innebygd festeanordning for støttestag. Den har også en svært høy effekt på hele 9324 lumen som er mer enn nok lys. Du får faktisk over 11 ganger mer lysstyrke med Cyclops9, enn med vanlige tradisjonelle halogen tusenmetere. Dette gir et utrolig godt fjernlys som gjør natt til dag. Lykten er designet for å tåle de tøffeste forholdene, og har et lysbilde som er spesielt godt egnet til alle typer kjøreforhold. Dette gjør Cyclops9 til et knallgodt fjernlys for alle kjøretøy. Du kan finne hele Lumen Cyclops serien med LED lykter her. Lumen Cyclops finnes både i 9”, 7”, HP og Midnight som leveres med sort reflektor.

Lumen Cyclops CX LED fjernlys

Lumen Cyclops CX LED fjernlys er årets store nyhet fra Lumen! Runde LED ekstralys i 9″ og 7″ med en hinsides lysstyrke, boost funksjon, oransje og hvitt dynamisk posisjonslys, 5 års garanti og alle godkjenninger. Cyclops CX9 LED ekstralys er årets store nyhet fra Lumen med hele 19149 lumen, hvitt eller oransje posisjonslys og en kastelengde på 1150 meter. Med 5 års garanti og alle godkjenninger på plass er dette en uslåelig kombinasjon og med kanskje markedets råeste design. Posisjonslyset har en dynamisk oppstart for ekstra stilig effekt, og man kan bytte enkelt mellom hvit og oransje farge på posisjonslyset. Lykten er ECE godkjent med referansetall 20, men med E-boost økes lysstyrken til 19149 lumen og 141 ekte watt. I ECE modus er den 20w og du velger enkelt mellom ECE modus eller boost modus på relesettet. CX9 har også en lillebror Lumen Cyclops CX7. CX7 har hele 12417 lumen og en kastelengde på 930 meter. Perfekt hvis du ønsker en litt mindre tusenmeter med et virkelig kraftfullt lys.

Dugg i LED fjernlys og ekstralys

Kondens og dugg i LED ekstralys er et fenomen som forekommer i alle LED ekstralys og lykter. Dette gjelder spesielt i høst og vår perioden som er måneder med mye veksling av temperatur, og med veldig høy luftfuktighet. Kondens i ekstralys oppstår gjerne når temperaturen endres. Her kan du finne mer informasjon om dette: Dugg i LED fjernlys.

Lazer Sentinel LED fjernlys - en stor nyhet fra Lazer!

Sentinel serien er en stor nyhet fra Lazer høsten 2021 og er 9 ”runde LED ekstralys som kombinerer høy kvalitet med overlegen lysytelse, og det er nettopp dette Lazer Lamps er kjent for. Lazer har etterkommet etterspørselen av runde LED ekstralys og har slått på stortromma med den nye serien av runde lamper. Lazer Sentinel Elite LED fjernlys med markedsledende teknologi og innovasjon leverer lampen en kastelengde på 1483 meter og er i en klasse for seg selv. Sentinel har det vi kaller et "kombo" lysbilde. Fordelene med et slikt lysbilde er at man får det beste fra to verdener. Et kombo lysbilde kombinerer de to mest populære lysbildene, en smal spot og et bredt fjernlys. Med en slik kombinasjon får du ikke bare god sikt langt fremme med 1483 meter kastelengde, men du får også bedre lys ut mot grøftekantene så du får lyset godt ut i svingene. Les mer om Lazer Sentinel LED fjernlys her.

Hvilken monteringsløsning passer til LED fjernlys?

Det finnes en rekke ulike måter å montere LED ekstralys og LED-bar på, og det er ikke så forferdelig vanskelig som man gjerne tror at det er. Her har vi samlet ulike monteringsløsninger som du fint kan klare å gjøre hjemme i garasjen din. Eller så kan du få et verksted til å hjelpe deg med monteringen. Vi har over 800 bedriftskunder rundt om i landet som kan hjelpe deg med montering av ekstralys på din bil hvis du skulle ha behov for hjelp og assistanse med dette.

Skiltbrakett til LED ekstralys og LED bar

Ønsker du en enkel måte å montere de nye LED ekstralysene dine? Da kan du bruke en skiltbrakett. Dette er en svært enkel montering som bare krever 4 skruer bak skiltet. Skiltbrakettene finnes i ulike størrelser og modeller, så her kan man finne en skiltbrakett som passer til de lampene, eller den LED-baren du ønsker å montere på din bil.

Modelltilpassede braketter til LED fjernlys

Vi har et stort utvalg av modelltilpassede braketter for spesifikke lamper og biler. Ved å bruke disse brakettene får man en montering som ser proff, og stilig ut. Denne monteringstypen er ypperlig om du ønsker en diskret montering som ser original ut på bilen din. Se våre modelltilpassede løsninger her

Å montere LED fjernlys i grillen behøver ikke være vanskelig om du ønsker en stilren og integrert montering av ekstralys på bilen din. Med Lazer grillbraketter får du en spesialtilpasset og proff montasje av Lazer sine bestselgende LED ekstralys direkte i bilens grill. Her får man en ferdig løsning spesiallaget for akkurat din bil, med en enkel montering som tar rundt en times tid. Lazer har produsert grillbraketter til mange bilmerker. Her kan du se grillbrakettene til for eksempel Volkswagen, Toyota, Mercedes, Ford, Land Rover og MAN. Inne på tilleggsinformasjonen på de ulike grillbrakettene kan du se mer om eksakt hvilken bilmodell og lamper grillbrakettene passer til. Der vil du også finne en monteringsguide.

Metec lyktefester til LED ekstralys

Til deg som har en bøyle eller kufanger på bilen har vi Metec lyktefester. Disse selges som sett og leveres i krom eller sort farge og i flere ulike størrelser, slik at du kan velge de lyktefestene som passer til din bøyle. Her får du en enkel montering som passer perfekt til runde ekstralys og tusenmetere. Lyktefestene kan også brukes for montering av LED-bar på bøyle eller kufanger på de bilene som har dette. Hos oss kan du også finne kufangere til en rekke ulike biler i sort eller krom utforming: Kufangere fra Metec og Steeler.

Innfelt LED fjernlys på bil

En del biler har en åpning under skiltet på bilen. En LED-bar vil passe flott i denne åpningen, og man kan da få en diskret montering som vil gi et pent og originalt resultat. Her trenger man ikke ekstra braketter, da man ofte kan bruke side-monteringsbrakettene som følger med LED-barene. I denne artikkelen kan du lese mer om Lazer Linear 18 Elite LED fjernlys som er innfelt på en Toyota GR4: Lazer Linear 18 Elite LED fjernlys på Toyota GR4.

Takmontering av LED fjernlys til bil

Har du lyst til å montere en LED fjernlys på taket, så har vi braketter spesiallaget for takmontering av LED-bar som gjør dette veldig enkelt. Brakettene kan brukes på alle bjelker og kjøretøy, med og uten takrails, slik at du får montert akkurat den LED-baren du ønsker der du ønsker den! Er du i tvil hva som vil passe på din bil og hvor det lønner seg å montere? Kontakt oss gjerne for råd og en anbefaling til din bil og ditt behov. De universale takbrakettene fra Lazer kan du finne her.

Lazer har lagd en rekke skreddersydde løsninger for takmontering av Lazer sine LED-barer. Med denne pakkeløsningen får du ikke bare med de modelltilpasset brakettene for akkurat bilen din, men du får også med et komplett plug & play relésett og selvsagt lampen. Noen modeller støtter flere lampevalg, så her bestemmer du selv hvilken lampe du ønsker på bilen din! Husk å sjekk om bilen din har behov for en canbus styrestrømgiver som CanM8, ALC eller Modernum. Har du vanlig halogen på bilens originale fjernlys, så vil du finne styrestrøms signalet på lykta på bilen og vil da ikke ha behov for en modul til å hjelpe deg med denne jobben.

Beregne kabel til LED fjernlys og ekstralys på bil

Hvordan beregne kabel til LED ekstralys og fjernlys på bil, såkalt kabeltverrsnitt er spørsmål vi på Ekstralys får veldig ofte. Et spørsmål vi får veldig ofte er hvilken tykkelse man trenger på strømkabelen til LED ekstralys og fjernlys på bil, ofte kalt kabeltverrsnitt eller kvadrat (kvadratmillimeter). Dette er kanskje ikke alltid like enkelt å sette seg inn i og kan være vanskelig for mange å finne ut av. I denne artikkelen tar vi en titt på hvordan man skal finne riktig tykkelse på strømkabelen for akkurat ditt bruk og det ekstralyset du skal koble opp. Dette kan du lese og lære mer om i denne nyttige artikkelen: Hvordan beregne kabeltverrsnitt til LED fjernlys og ekstralys på bil

Å montere LED fjernlys og ekstralys på Elbil

Mange elbiler har ganske gode nærlys originalt og spesielt modellene som er levert med LED hovedlys. Men fjernlysene kan være litt daffe på mange biler, og hvis du kunne tenkte deg å oppgradere til det råeste som får plass på en liten i3, Tesla, Nissan Leaf, E Golf eller en annen elektrisk bil som trenger bedre lys, så finnes det veldig mange gode løsninger.

Vi monterer ekstralys på Tesla med ALC modul

Vi har sett på og laget en full guide på hvordan vi monterer ekstralys på Tesla modell Y og hva du behøver for å kunne montere en LED-bar på Tesla ved hjelp av en ALC modul og Lumen relésett. En komplett guide til montering av LED fjernlys på Tesla finner du her: Vi monterer ekstralys på Tesla med ALC modul.

BMW i3 med Rigid SR30 LED fjernlys

Er det mulig? Har bileier gått helt bananas? Er han mørkeredd? Det er i hvert fall en utrolig løsning som er montert på denne elbilen! Oppgrader lysene på BMW i3 med en rå Rigid LED fjernlys bjelke! Med 21000 lumen fra Rigid Industries er en solid oppgradering av lysene på denne lille BMW i3-en. Faktisk kan du regne med at de originale lyktene gir i underkant av 2000 lumen per lampe, totalt 4000 lumen. Så her har bileier økt den totale lysmengden til utrolige 25000 lumen og fått et fantastisk LED fjernlys på bilen sin!


Hvordan kobles LED fjernlys på en elektrisk bil?

Mange tenker at det er vanskelig, eller nesten umulig å få koblet opp LED fjernlys på en elbil, men dette stemmer ikke. Når man skal koble ekstralys på en BMW i3, så er det veldig enkelt da det er halogen i originale fjernlys og ikke LED. Dette kan det også være på andre typer av elbiler. Det vil si at det er helt likt som på en bil med halogen fjernlys som ikke går på strøm. Og det er da  ikke noe ekstra jobb eller veldig vanskelig som mange vil tro. Alle elektriske biler har et 12v bilbatteri, som på en bensin- eller dieselbil. Man kobler da pluss og minus fra relésettet på bilens batteri og styrestrømmen direkte på bilens fjernlys hvis man har halogen originalt. Enkelte elbiler som for eksempel har LED i fjernlys originalt, så må man bruke en CanM8, ALC, eller Modernum Canbus modul, også kalt en styrestrømsgiver, for å finne styrestrøm signalet til fjernlys på bilen. På denne BMW  i3-en har eieren valgt å bruke de medfølgende brakettene og har skrudd LED-baren rett i fangeren på bilen hvor den passer perfekt! Et annet alternativ kan være å bruke en skiltbrakett hvis man ikke ønsker å skru rett i fangeren eller modifisere grillen på bilen. Det finnes mange måter å montere LED fjernlys slik at det vil passe din bil best mulig og gi deg en pen montering og et godt resultat som du vil bli fornøyd med.

Er Rigid SR30 litt i overkant for deg? Det finnes andre alternativ til LED fjernlys

Hvis du synes at Rigid SR30 Pro er litt stor for deg og din bil, så har vi mange andre fantastiske løsninger! Vi kan for eksempel anbefale en Lumen Helios CS20 LED fjernlys som du kan se på bildet under montert på en Tesla Model S. LED-baren har et buet design, så lampen vil følge den naturlige buen i frontfangeren på bilen for en kjempe fin montering. Med en effekt på over 10 000 lumen får du også lysstyrken tilsvarende hele 10 halogen tusenmetere i en liten slank LED-bar, uten at du trenger å montere mange store lykter på bilen.

Et annet alternativ er Lazer Linear 18 LED fjernlys. I denne artikkelen er Lazer Linear 18 LED fjernlys montert på en Tesla Model X. Dette er en av de kraftigste, godkjente lampene til Lazer. Det er en ufattelig rå lampe med hele 12150 lumen og nesten en kilometer kastelengde. Den har også et fantastisk lysbilde som ikke bare gir deg god lengde, men en utrolig fin bredde i lyset. Den egner seg perfekt til å monteres lavprofilt eller innfellbart da den bare bygger 4 cm i høyden og kutter lyset i bunnen.


Trenger man noe mer enn bare LED baren for å montere LED ekstralys på bil?

   For å montere LED ekstralys trenger man:

  • Relésett - Hvis man skal montere to eller flere ekstralys, så  kan det lønne seg å kjøpe et relésett med to eller flere kontakter. Hver obs på at de ulike ekstralysene kan ha ulike kontakter som for eksempel Deutsch- eller Superseal-kontakt. 
  • Ved montering av enkelte LED-barer som for eksempel Strands Siberia serien, vil man trenge en ekstra overgang i mellom lampen og relésettet for at det skal bli plug and play: Overgang fra 4-pin til 2-pin Deutsch
  • Ekstra brakett eller lyktefeste vil man ha behov for på enkelte biler, eller en skiltbrakett om man ønsker det. Her kan du se Festemateriell til ekstralys og LED-bar
  • Hvis du har xenon eller LED i hovedlys originalt på din bil, så må man bruke en styrestrøms modul for å finne styrestrøms signalet for oppkobling. Vi har Canbus moduler fra både Cannect, ALC og Modernum som passer til ulike bilmodeller. Spør oss gjerne hvis du trenger hjelp til å finne riktig modul til din bil for oppkobling av LED fjernlys på din bil.

Skiltbrakett til montering av LED-bar eller ikke?

På bildet under er en Rigid SR20 LED fjernlys montert på en Nissan Leaf. Her er det brukt en skiltbrakett montert opp ned og innover, for å gi gode festehull til LED-baren på bilen. Dette gir en veldig pen og proff montering på denne bilen. Å bruke en skiltbrakett er et veldig godt alternativ hvis man ikke har lyst til å feste LED-baren rett i fangeren eller modifisere grillen på bilen. Hvis man da for eksempel har en leasing bil og har lyst på bedre fjernlys uten å måtte skru rett i bilen og gjøre de store modifiseringene.


Ekstralys.no – Kundeanmeldelser