Meny

Oppgrader lysene på BMW i3 med en rå Rigid LED fjernlys bjelke!

Karl Richard Dybvik
18/05/2020
BMW i3 har ganske gode nærlys og spesielt utgavene som er levert med LED hovedlys. Men fjernlysene kan være litt daffe og hvis du kunne tenkte deg å oppgradere til det råeste som får plass på en liten i3 eller en annen elektrisk bil som trenger bedre lys, så har du en av løsningene her.

BMW i3 med Rigid SR30 LED fjernlys

BMW I3 Ekstralys Rigid SR30 Er det mulig? Har bileier gått helt bananas? Er han mørkeredd? Det er i hvert fall en utrolig løsning som er montert på denne bilen! En 30” bjelke, Rigid SR30, med 21000 lumen fra Rigid Industries er en solid oppgradering av lysene på denne i3-en. Faktisk kan du regne med at de originale lyktene gir i underkant av 2000 lumen per lampe, totalt 4000 lumen. Så her har bileier økt den totale lysmengden til utrolige 25000 lumen og fått et fantastisk fjernlys!

Hvordan kobles en LED bar på en elektrisk bil?

Når man skal koble ekstralys på denne bilen, så er det veldig enkelt da det er halogen i originale fjernlys og ikke LED. Det vil si at det er helt likt som på en bil som ikke går på strøm og ikke noe ekstra jobb som mange vil tro. Alle elektriske biler har et 12v bilbatteri, som på en bensin- eller dieselbil. Man kobler pluss og minus på bilens batteri og styrestrømmen direkte på bilens fjernlys. Enkelte elbiler som for eksempel har LED i fjernlys må bruke en CanM8 eller Modernum modul for å finne styrestrøm signalet. På denne i3-en har eieren valgt å bruke de medfølgende brakettene og har skrudd LED-baren rett i fangeren på bilen.

Er Rigid SR30 litt i overkant for deg? Det finnes andre alternativ til LED fjernlys

Hvis du synes at Rigid SR30 er litt stor for deg og din bil, så har vi mange andre fantastiske løsninger! Vi kan for eksempel anbefale en Lumen Helios CS20 som du kan se på bildet under. Den har et buet design, så lampen vil følge den naturlige buen i frontfangeren på bilen for en kjempe fin montering. Med en effekt på over 10 000 lumen får du også lysstyrken tilsvarende hele 10 halogen tusenmetere i en liten slank LED-bar, uten at du trenger å montere mange store lykter. Et annet alternativ er Lazer Linear 18. Dette er en av de kraftigste, godkjente lampene til Lazer. Det er en ufattelig rå lampe med hele 12150 lumen og nesten en kilometer kastelengde. Den har også et fantastisk lysbilde som ikke bare gir deg god lengde, men en utrolig fin bredde i lyset. Den egner seg perfekt til å monteres lavprofilt eller innfellbart.

Trenger man noe mer enn bare LED baren for å montere ekstralys?

   For å montere ekstralys trenger man:

  • Relésett. Hvis du skal montere to ekstralys lønner det seg å kjøpe et relésett med to kontakter. Hver obs på at de ulike lampene kan ha ulike kontakter som Deutsch- eller Superseal-kontakt. 
  • Ekstra brakett eller lyktefeste på enkelte, eller en skiltbrakett om man ønsker det. Her kan du se Festemateriale til ekstralys. 
  • Hvis du har xenon eller LED i hovedlys, må man bruke en styrestrøms modul. Vi har moduler fra både Cannect og Modernum.

Skiltbrakett til LED-bar eller ikke?

På bildet under er en Rigid SR20 LED-bar montert på en Nissan Leaf. Her er det brukt en Skiltbrakett montert opp ned og innover, for å gi gode festehull til LED-baren. Å bruke en skiltbrakett er et veldig godt alternativ hvis man ikke har lyst til å feste LED-baren rett i fangeren på bilen, eller hvis man for eksempel har en leasing bil og har lyst på bedre fjernlys uten å måtte skru rett i bilen. Er du usikker på hva du behøver eller hvilken lampe du skal velge til din bil? Kontakt oss i Ekstralys, så hjelper vi deg!

Lukk
999 kr gjenstår til gratis frakt