Meny

LED lys til vannscooter

Karl Richard Dybvik
02/06/2020
Å kjøre trygt i mørke er viktig, spesielt når hastigheten er høy er god sikt og godt lys enda viktigere. I de seneste årene har vi dessverre sett mange tragiske dødsulykker med vannscooter i mørket. En del av disse kunne sannsynligvis vært unngått med bedre lys og sikt. I dette innlegget skal vi ta en titt på LED lys til vannscooter.

Bedre lys på vannscooter

Led lys til vannscooterSom sagt så har vi i de seneste årene dessverre sett mange tragiske dødsulykker med vannscooter i mørket. En del av disse kunne sannsynligvis vært unngått med LED lys til vannscooter. Derfor ønsker vi å belyse at du har en enkel mulighet å oppgradere sikkerheten på din vannscooter. Vi snakker altså ikke bare om LED-lanterner, som handler om at andre skal se deg, men noen gode LED-lykter som lyser opp et godt stykke foran deg i mørket. Og som gjør deg oppmerksom på skjær, fiskeutstyr og andre farer som lurer foran deg.

Hvilke LED ekstralys anbefales til vannscooter?

På vannscooter er det hovedsakelig strøm som begrenser størrelsen og effekten på LED-lykten du monterer. I tillegg skal den være praktisk, slik at den ikke står i veien når du er ute og kjører. Og den må være svært motstandsdyktig mot vann. Du bør derfor velge en liten lykt, med lavt forbruk beregnet for maritimt bruk. 

Som fjernlys i høy hastighet vil en spot være å anbefale, for den lyser langt fremover. Rigid Ignite spot er å anbefale til dette. Denne kan med fordel kombineres med en Rigid Ignite flood som vil gi litt kastelengde, men mer bredde i lysbildet. Den lille LED-lykta lyser mer enn en billykt i halogen, så to av disse gir faktisk sterkere lys enn du har på bilen. De er også lette å plassere. De tåler masse juling og variabel spenning. Perfekt LED lys til vannscooter.

Er det muligheter for LED områdebelysning eller LED arbeidslys til vannscooter?

Du har kanskje lyst å lyse opp området bak vannscooteren, eller kaia når du legger til? Da vil vi anbefale deg å velge en kraftig lykt med god spredning i lyset, slik at du får fordelt et bredt og fint lys utover hele området i nærheten av deg. Til slikt bruk er Rigid Marine SRM perfekt. Den lyser nesten 1600 lumen, noe som tilsvarer over 100 watt halogen, eller to halogen billykter. Den er svært robust og bygget for maritimt bruk og den er svært liten og nett. 

Effektbelysning og markeringslys i LED?

En annen liten nett lykt, som kan fungere godt som både arbeidslys og effektbelysning er Rigid A-serie. Den kan skrus fast rett på flatt område og lyser veldig spredt ut av lykten. Noe som gir en bra effektbelysning eller lys som gjør at du blir synlig i mørket. Denne er bra å plassere bak under salen, eller på sidene. 

Lurer du på hvilke LED ekstralys du bør montere på båten?

Ta i så fall en titt på denne artikkelen, der vi snakker om LED lys til båt. Her får du tips om hvordan du gjør båten klar for sesongen og kan kjøre trygt i mørket. På båt har du større muligheter for å montere på noen heftigere saker. Du har samtidig større behov for mer lys, for en liten vannscooter trenger bare et ganske lite område opplyst foran seg, mens en båt trenger en større passasje. Du har mer behov for å se hele sundet opplyst. 

Vi har også en artikkel om hvordan du bør velge lys til større båter og skip, for vi leverer en del lys til både fiskeri, oppdrettsanlegg og passasjerskip. 

Kraftig LED Interiørlys til båt

Et annet produkt vi har glemt å nevnte i artiklene er et kraftig og godt interiørlys til båt. Her kan Lumen rund interiør varmt anbefales. Undertegnede har 2 stk i sin cabincruiser, som lyser opp toalett og kabin og den er virkelig fantastisk. Den har egen opplys touch bryter som er lett å finne i mørket og gir et kraftig lys med jevn og god spredning i naturlig farge. Du får den også i en variant som kan veksle mellom rødt og hvitt. Dette er perfekt for nattkjøring, der du trenger rødt lys for å lese kart og samtidig beholde nattsynet.

Lukk
999 kr gjenstår til gratis frakt