Krav til egen bryter på ekstralys eller ikke

Dette sier loven

Ekstralys koblet på bilens fjernlysDu velger selv om du vil ha en bryter eller ikke da det ikke står spesifisert i loven at det må være på en egen bryter. Du kan altså velge det som passer best for deg. Det eneste som står i loven angående ekstra fjernlys og bryter er at du må ha et lys som indikerer at fjernlyset er påslått. Dette får du selvfølgelig hvis du installerer en egen bryter inne i bilen med lys, men kobler du ekstralysene på bilens originale fjernlys har du nemlig dette i dashbordet fra før og vil ikke ha behov for en egen bryter. Du slipper dermed jobben og knotingen med å trekke en egen bryter inn gjennom torpedoveggen i bilen. 

Trenger jeg en styrestrømsmodul?

CanM8 styrestrømsmodulHar du en bil med vanlig halogen er det en lett sak å koble ekstralysene på styrestrømmen på bilens originale fjernlys. Har du derimot bi-xenon eller LED må du bruke en styrestrømsmodul for å finne styrestrømssignalet. En CanM8 modul lar deg enkelt hente ut styrestrømsignalet direkte fra bilens kjørecomputer, og generere et nytt styrestrømsignal for ekstra fjernlys. CanM8 er kompatibel med nesten alle nye og eldre biler på markedet og blir kontinuerlig oppdatert med biler som enda ikke er på markedet. En CanM8-modul gir et styrestrømsignal, som igjen kan drive så mange ekstra fjernlys du ønsker.

Bil med fjernlysassistent

Modernum styrestrømsmodulVi har også fått inn en fantastisk modul fra Modernum som er perfekt for deg som har en nyere bil med adaptive lys. Modernum sin Digital Lighting 1150 er laget for nyere biler hvor man ikke finner et 12v signal til fjernlysene. Noe som er spesielt vanlig hos nyere biler med LED-fjernlys originalt. Mange av disse bilene har også adaptive fjernlysassistenter som justerer fjernlysene når man kjører, som kan skape problemer med andre moduler. Modernum sitt produkt derimot er kompatibel med fjernlysassistenter for mange nyerebiler og vil derfor slå av og på ekstralyset automatisk når fjernlyset justeres.

Du kan også finne mer informasjon og lese mer om billys og lover og regler her: https://www.ekstralys.no/billys-lover-og-regler/

Lumen relésett med bryter
Ekstralys.no – Kundeanmeldelser