Meny

De absolutt beste halogenpærene

Karl Richard Dybvik
26/03/2020
Hvilken halogenpære lyser best av alle pærene som finnes på markedet? Og har premiumpærene egentlig noe for seg?

Markedets kraftigste halogenpærer

 

Markedets kraftigste halogenpærerHvilken halogenpære lyser best av alle pærene som finnes på markedet? Og har premiumpærene som Philips X-treme Vision og Osram Nightbreaker egentlig noe for seg? Vi på Ekstralys undersøker og prater om gode halogenpærer til din bil som gir økt effekt og bedre lys på veien. 

Når man vil ha det beste lyset en halogenpære har å by på er det premiumpærene som Osram Nightbreaker og Philips X-treme vision som stikker av med seieren når man vektlegger lysstyrke, i de tidligere testene utført av for eksempel NAF.

Teknikken bak Osram Nightbreaker og Philips X-treme vision 

Halogenpærene er fantastiske og lover opp til 150% mer lys enn fra en vanlig halogenpære gir. Hvordan er dette mulig? Svaret: En halogenpæres glødetråd er normalt ca 2 millimeter lang. Hvis man reduserer denne til 1 millimeter, og også reduserer tykkelsen på tråden. Og i tillegg med høy presisjon klarer å plassere det lille lyspunktet perfekt i fokus inni pæra vil man få økt effekt. 

I helt motsatt fall, en tykk og lang glødetråd som står ute av fokus vil lyse dårligere, slik som for eksempel Julas Hamron H7 gjorde i Nafs test den ble slaktet og NAF skriver “Meget dårlig lysfordeling og rekkevidde. Dårligst totalt.“

Men 150% bedre lys?!

Når du hører at du får 150% mer lys er nok forventningene dine i skyene. Det hadde jo vært fint med over dobbelt så sterke lys. Men for å jekke ned forventningene litt, så er dette en referanse fra minimumskravet til hvor sterkt en halogenpære i følge ECE lovverket lyse. Ut i fra dette er disse pærene dokumentert 150% sterkere enn vanlige halogen pærer. De fleste pærer er i dag sterkere enn kravet til ECE lovverket, så du får ikke nødvendigvis 150% sterkere lys sammenlignet med en vanlig halogenpære. Du vil få 150% sterkere halogenpærer enn lovverket krever.

Markedets sterkeste halogenpærer

Pærene er likevel de sterkeste oppgitte halogenpærene på markedet og både Philips og Osram er verdens største og beste produsenter av lyspærer. Så du kan være trygg på at hvis du skal ha de beste lyspærene, så skal du velge testvinnerne fra Osram eller Philips.

Høy effekt kan ha sin bakdel - kortere levetid.

Når man brenner en tråd på høyere varme, kan også levetiden forkortes en del. Sammenligner vi Osram original med Osram Nightbreaker ser vi i testen at levetiden i beste fall halveres. Det er litt dramatisk, men også medaljens bakside. Det blir som å trimme en bil. Den vil yte mer, men motoren lever kanskje ikke fullt så lenge. Vektlegger man levetid veldig høyt er Osram Original et bedre alternativ enn Osram Nightbreaker serien. 

Hvitere lys kan gi bedre opplevd effekt

Hvitere lys har også sine fordeler. Man får ofte et inntrykk av sterkere lys og høyere effekt, og det passer bedre til bilens originale xenonsystem. Derfor må det nevnes at Lumen Xenonlook er et godt alternativ om du ønsker hvitere lys. 

Lukk
999 kr gjenstår til gratis frakt